The Macallan és una de les destil·leries més prolífiques i de més èxit del món. A Aral com a distribuïdora de licors, tenim una bona part dels seus productes. Cada producte de Whisky Macallan és un espectacle.
Per què els productes són tan especials i per què són tan venerats? Hem de donar un cop d’ull a la seva història per conèixer el seu secret.
Una mica d’història
El 1824, Alexander Reid va comprar la llicència de destil·lador, convertint-se en un dels primers a la regió de Speyside, a les Highlands escoceses. El lloc era ideal: al costat del riu Spey, on totes les carretes i comerciants havien de parar per travessar el riu, i de pas, fer més amè el viatge amb una de les botelles del primitiu Macallan.
La idea va ser bona i el negoci molt irregular. Un mestre destil·lador de Skye, Talisker, es va fixar en les possibilitats de la destil·leria i la va transformar totalment. Amb ell The Macallan es va formar bona reputació entre els mescladors del moment on destacava el seu whisky suau i aromàtic.
The Macallan fa el gran salt als anys 60 i 70. Van duplicar els alambins, amb el whisky “sobrant” i van embotellar el primer single malt per a donar-lo a conèixer al món. Va ser un èxit rotund. Les seves vendes es van enfilar més d’un 120%, podent permetre a l’empresa desenvolupar una línia de productes molt exclusiva i única.
Les característiques especials del whisky Macallan són causades per les bótes en les quals estan envellits tots els seus whiskys.
Cap a la dècada dels 1860 es va descobrir que les bótes que havien contingut vi de xerès maduraven el seu whisky de manera excepcional. Actualment, la malta de Macallan només prové d’aquest tipus de bótes. Aquestes són fabricades tant en roure americà com europeu i han d’haver contingut xerès a les localitats espanyoles corresponents.
Aquest és el secret que Macallan ha sabut guardar tan bé i que fa que els seus whiskies siguin tan especials, suaus i amb un punt dolç. Cada un dels whiskies Macallan és un espectacle.
Autor: Sommelier Eric Andreu Carvajal / Edició: Anna García Sánchez